'cookieOptions = {...};' Unique Creations: Σούπερ ζυμαρόπιτα.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σούπερ ζυμαρόπιτα.

        Το τελευταίο διάστημα έχω κολλήσει με τη σούπερ εύκολη και γρήγορη ζυμαρόπιτα  που μου είπαν.Είναι πολύ απλή με υλικά που πάντα έχω στο σπίτι και την κάνω οποτεδήποτε.Ακόμα και κάποιος να με πάρει τελευταία στιγμή ότι έρχεται επίσκεψη σπίτι μου την κάνω αμέσως και μένουν όλοι ικανοποιημένοι.

       Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τη συνταγή


Υλικά
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κομμάτι τυρί φέτα
1 αυγό
λίγο αλάτι
2,5-3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό χλιαρό
λίγο βούτυρο για το ταψί
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό,
 ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει. Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε
 μέσα στο υπόλοιπο μείγμα. Πρέπει να γίνει σαν χυλός και όχι σαν ζυμάρι.
Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί σκεπασμένο σε ζεστό μέρος, για 20 περίπου λεπτά.Βουτυρώνουμε το ταψί .Τρίβουμε τη φέτα, την ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην ξεφουσκώσει. Το βάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω, και ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
   
έτοιμη για ψήσιμο


έτοιμη για φάγωμα


     Έτοιμη λοιπόν η πιτούλα μας να την καταναλώσουμε.Είναι πεντανόστιμη και γίνεται αμέσως ανάρπαστη ,ειδικά όταν είναι ζεστή. Έχω να προσθέσω οτι κάποιες φορές που δεν είχα καθόλου χρόνο δεν την άφησα καθόλου σκεπασμένη να ξεκουραστεί,Αυτό βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα να μη φουσκώσει ιδιαίτερα,στη γεύση όμως δεν άλλαξε τίποτα. Αυτά τα υλικά φτάνουν για ένα μέτριο ταψάκι ,αν θέλετε για πιο μεγάλο θα πρέπει να κάνετε μάλλον τη διπλάσια συνταγή.
    Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε.Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.Περιμένω τις εντυπώσεις σας και τυχόν αλλαγές που έχετε δοκιμάσει.


Φιλικα

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips