'cookieOptions = {...};' Unique Creations: Αποστείρωση βάζων

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Αποστείρωση βάζων

      Στους περισσότερους αρέσουν κάποια από τα γλυκά του κουταλιού ή να φτιάχνουν σπιτικές σάλτσες ή τουρσί.Αυτά συνήθως τα φυλάμε σε γυάλινα βάζα.Για την καλύτερη συντήρησή τους λοιπόν πρέπει να αποστειρώνουμε τα βάζα μας.

      Είναι μια εύκολη και γρήγορη σχετικά διαδικασία.Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα μας και τα καπάκια για να μην έχει μείνει κανένα υπόλειμμα από προηγούμενη χρήση.Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.Στη σχάρα του φούρνου μας απλώνουμε μια πετσέτα και βάζουμε πάνω τα βάζα μας και τα καπάκια μαζί Τα βάζα τα τοποθετούμε ανάποδα δηλαδή το στόμιο  να ακουμπάει στην πετσέτα Τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 120 βαθμούς.

aposteirwmena vaza



    Τα βάζα μας είναι έτοιμα για χρήση.Τα βγάζουμε προσεχτικά από το φούρνο γιατί καίνε πάρα πολύ.
Τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε να φυλάξουμε .Ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα για τη συντήρηση του περιεχομένου είναι το αεροστεγώς κλείσιμο το οποίο επιτυγχάνετε αν γυρίσουμε τα βάζα ανάποδα αφού έχουμε κλείσει με τα καπάκια πολύ καλά.Με τη συστολή διαστολή του μεταλλικού καπακιού, λόγω θερμοκρασίας ,ο αέρας βγαίνει έξω και έτσι διατηρούνται πάρα πολύ καιρό.Τα αφήνουμε όμως αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν τελείως αλλιώς δε θα πετύχουμε το αεροστεγές κλείσιμο που θέλουμε.
     Αν ξέρετε κάποιον άλλο τρόπο αποστείρωσης πολύ θα χαρώ να τον μοιραστείτε μαζί μου και να ανταλλάξουμε απόψεις γενικά .
      

Φιλικά

      

4 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση Κωνσταντίνα! Να σε ρωτήσω τα βάζα τα γεμίζεις ενώ είναι ακόμα ζεστά? Δηλαδή μόλις τα βγάλεις από το φούρνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι Κατερίνα τα γεμίζω όσο είναι ακόμα ζεστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραια ανάρτηση. Να ρωτήσω κι εγω..το περιεχόμενο πρεπει να ειναι κι αυτο ζεστο? Μ ενδιαφερει κυριως το αεροστεγες κλεισιμο των βαζων για πειεχομενα πουν δεν κανει να ζεσταθούν, ισως το πολυ ως 30 βαθμους κελσίου. Μπορω παλι να τα κλεισω αεροστεγως μονο αφου βρασω τα βάζα? Ή και σε κρυα καθαρά αλλα μη αποστειρομένα βάζα? Δεν πρόκειται για τρόφιμα. Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.Αφού δεν πρόκειται για τρόφιμα τότε βάλτα όπως θέλεις.Το αεροστεγές κλείσιμο πετυχαίνετε με το να τα γυρίσεις ανάποδα.

      Διαγραφή

Blogging tips