'cookieOptions = {...};' Unique Creations: Φουρνιστή ομελέτα

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Φουρνιστή ομελέτα

        Δεν περίμενα με τίποτα ότι 2 φωτογραφίες που ανέβασα στο facebook από την ομελέτα που έφτιαξα ότι θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση και θα ζητάτε τη συνταγή.Ποτέ δεν το πήρα ως κάποιο σπουδαίο φαγητό γιατί το κάνω για πρόχειρο όταν δεν έχω προλάβει να φτιάξω τίποτα άλλο και έτσι θεωρούσα ότι το έβλεπαν και πολλοί άλλοι.

       Είναι ένα πολύ εύκολο φαγητό.Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή αφού κάθε φορά βάζω και διαφορετικά πράγματα μέσα ανάλογα με το τί έχω στο ψυγείο μου.Η συγκεκριμένη τώρα που φαίνεται στις φωτογραφίες έχει μέσα κολοκύθι ,πατάτα,τυρί και ντομάτα.

ομελέτα φούρνου



Υλικά
5 κολοκύθια μικρά
3 μέτριες ντομάτες
1 πατάτα μέτρια
8 αυγά
λίγη φέτα
λίγο γάλα
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση    
       Τρίβουμε  τα κολοκύθια στον τρίφτη και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι,το αλατίζουμε και το αφήνουμε να φύγουν τα υγρά. Ψιλοκόβουμε την πατάτα και τρίβουμε  τις ντομάτες στον τρίφτη.Βάζουμε  στο ταψάκι μας την πατάτα και τις ντομάτες με πολύ λίγο λάδι και τα βάζουμε  στο φούρνο στο γκριλ να ψηθεί λίγο η πατάτα και να φύγουν τα πολλά υγρά από τη ντομάτα. Στύβουμε λίγο τα κολοκύθια να φύγουν τα υγρά και τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψάκι να μαραθούν λιγάκι.Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε,ρίχνουμε τη φέτα ρίχνουμε λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί η ομελέτα μας.
        Εγώ στο δικό μου φούρνο την ψήνω στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω και μέχρι να ροδίσει από πάνω. Ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού καθορίστε και τον αριθμό των αυγών.

ομελέτα φούρνου

        Το καλό με τη φουρνιστή ομελέτα είναι ότι δεν ψήνεσαι πάνω από ένα τηγάνι μέχρι να γίνει, και το άλλο θετικό είναι ότι δεν μυρίζει όλο το σπίτι τηγανιτό.Τέλος και το πρωί να την ψήσεις παραμένει αφράτη και μαλακιά μέχρι το βράδυ σε αντίθεση με την τηγανιτή που αν δεν την φας εκείνη την ώρα μετά πετσιάζει και δεν είναι και πολύ σπουδαία.
        Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε. Καλή επιτυχία σας εύχομαι στην εκτέλεσή της και περιμένω τις εντυπώσεις σας αλλά και ιδέες για την εξέλιξη της.


Φιλικά
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips