'cookieOptions = {...};' Unique Creations: Ατομικά φουρνιστά ομελετάκια

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ατομικά φουρνιστά ομελετάκια

     Η ομελέτα είναι αγαπημένη οικογενειακή μας συνήθεια όχι μόνο ως γρήγορο πρόχειρο φαγητό.Κάνω πολλούς συνδυασμούς με διάφορα υλικά ανάλογα με την εποχή και με το τι φρέσκο λαχανικό κυρίως βρω. Είπα λοιπόν να κάνω μια αλλαγή για να εντάξω και το μικρότερο μέλος της οικογένειας σε αυτή μας τη συνήθεια.

     Σκεφτόμουν λοιπόν ότι επειδή το αυγό δεν το τρώει βραστό να του φτιάξω ομελέτα αλλά από την άλλη δεν ήθελα να είναι μέσα στην τηγανίλα και το λάδι ,δεν είναι και ότι πιο υγιεινό.Έτσι λοιπόν σκέφτηκα οτι στη φουρνιστή ομελέτα που συνήθως κάνω για εμάς και να μη βάλεις λάδι δε χάλασε ο κόσμος γιατί δεν κολλάει από κάτω.Και τέλος λέω δεν τα φτιάχνω στις θήκες από τα maffins για να βάλω στο μικρό ότι υλικά ήθελα χωρίς αλάτι πιπέρι και σε εμάς να βάλω ότι τρώμε συνήθως.
      Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα για τα ατομικά φουρνιστά ομελετάκια. Η συνταγή είναι η ίδια που έχω ξαναπαρουσιάσει για τη φουρνιστή ομελέτα απλά αντί για ταψάκι γέμισα τις θήκες από τα κεκάκια.


ομελετα φούρνου

ατομική ομελέτα φούρνου


    Το αποτέλεσμα εκτός από γευστικό ήταν και όμορφο βέβαια και πολύ παιχνιδιάρικο.


                                      ατομική ομελέτα

ομελέτα φούρνου

ατομικά ομελετάκια

    Είναι πολύ ωραία επιλογή για παιδιά ,για ένα τραπέζι, για παιδικό πάρτι όπως και για σνακ απογευματινό.
    Φαντάζομαι και άλλοι θα έχουν σκεφτεί να κάνουν ατομικές ομελέτες σε θήκες για κεκάκια.Περιμένω λοιπόν τα σχόλιά σας, τις εντυπώσεις σας και τις δικές σας ιδέες.


Φιλικά







2 σχόλια:

  1. Εγω τα κάνω πολυ συχνά! είναι πεντανόστιμα και μεταξύ μας σε βγάζουν από το δίλημμα τι σνακ να δώσεις στο παιδί και μάλιστα να είναι έτοιμο γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το τι σνακ να δώσεις στο παιδί είναι η μόνιμη απορία.Και εγώ ακόμα το τρώω πιο ευχάριστα απ' ότι να έφτιαχνα μια ομελέτα συνηθισμένη.Πάω να φτιάξω πάλι,έχω και φρέσκα αυγουλάκια και θα γίνουν υπέροχα.

      Διαγραφή

Blogging tips